Stiri

50 de cartuşe neexplodate din Al Doilea Război Mondial găsite în Sibiu

Unde dai și unde crapă?, vorba românului! Un căutător de comori spera la descoperirea capturii vieții, dar a găsit în comuna Roşia 50 de cartuşe neexplodate din cel de-Al Doilea Război Mondial. El a solicitat ajutorul unei echipe pirotehnice care a preluat muniţia şi urmează să o distrugă, potrivit ISU Sibiu.

ISU Sibiu

“Echipa pirotehnică din cadrul ISU Sibiu a intervenit (…) în localitatea Roşia, în apropierea poligonului, ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgenţă 112 de la un cetăţean căutător de relicve autorizat, prin care semnala găsirea de muniţie rămasă neexplodată. Pirotehnicienii sibieni au ridicat şi transportat aproximativ 50 de cartuşe de infanterie, calibru 7,62 mm, provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost depozitată în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrusă ulterior”.

În cazul găsirii unor astfel de elemente periculoase, specialiștii ISU Sibiu recomandă cetăţenilor să sune de urgenţă la numărul unic 112, să nu atingă muniţia neexplodată, să se îndepărteze de locul periculos, să ţină copiii şi animalele departe de zona respectivă şi să anunţe trecătorii până la venirea pompierilor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co