Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

47 de muncitori români, confirmaţi cu COVID-19 la abatorul din Dissen

47 de muncitori români se numără printre persoanele confirmate infectate cu COVID-19 la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, din Germania, potrivit  Ministerul Afacerilor Externe.

Starea de sănătate a românilor infectaţi la această unitate este bună, astfel că niciunul dintre aceştia nu necesită îngrijiri medicale, mai precizează MAE.

Alţi 57 de români au fost plasați în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei infectați.

“Angajaţii abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană şi alte bunuri necesare”.

Pentru 23 de angajaţi români ai abatorului, testele au ieșit negative la testare şi nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, astfel că nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Autorităţile germane au anunţat vineri că au decis să închidă abatorul de la Dissen, după descoperirea unui focar de coronavirus în rândul angajaţilor.

Unitatea din nordul Germaniei funcţiona deja la un nivel redus de activitate după descoperirea anterioară a coronavirusului, au precizat autorităţile locale.

Recentele focare cu noul coronavirus au atras atenţia asupra unui sector dependent de muncitorii din Europa de Est, în special din România, angajaţi deseori de subcontractori care locuiesc în spaţii de cazare înghesuite, în apropierea unităţilor de procesare.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii din România, a fost personal în Germania pentru a vedea care e situația și s-a întâlnit cu mai mulți oficiali.

Peste  600 de lucrători din industria de prelucarea cărnii au fost infectaţi cu noul coronavirus în Germania.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co