Stiri

29 de persoane au murit de gripă

Potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 29.

Ultima persoană înscrisă pe lista neagră a deceselor cauzate de gripă, este un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Bihor, nevaccinat antigripal.

Anul acesta s-au vaccinat mai multe persoane comparativ cu anul trecut, iar acest lucru a dus la epuizarea stocurilor estimate de Ministerul Sănătății. În prezent putem spune că nu suntem numai în pragul de a se declara o epidemie de gripă, ci și într-o criză a vaccinurilor.

Medicii au cerut suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, iar  în Capitală se va suplimenta numărul acestora cu aproximativ 3.300 de astfel de doze, informează Direcția de Sănătate Publică. Acestea ar urma să intre în posesia cadrelor medicale în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, medicii ne sfătuiesc să ne vaccinăm cât mai curând pentru a avea timp vaccinul să își producă efectele.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co