Stiri

20 iulie – Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

În fiecare an, pe 20 iulie, de hramul Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, se sărbătorește Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. O ceremonie militară specială a avut loc la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, la care au participat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, dar și alți demnitari, precum și militari și veterani de război.

În acest an, nu s-a organizat o paradă aviatică, în urma incidentului de săptămâna trecută, când un elicopter american a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle. O anchetă este în desfășurare.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, în care arată că la această sărbătoare este onorată şi memoria tuturor eroilor care, de-a lungul istoriei, şi-au pus viaţa, cu dăruire, curaj şi abnegaţie, în slujba Aripilor Româneşti.

Klaus Iohannis, președintele României

“Îi celebrăm, totodată, pe constructorii de aeronave, inginerii şi tehnicienii, care, prin spirit inovator, patriotism, inteligenţă şi pasiune, au creat şi menţinut prestigiul aeronauticii româneşti. Este o zi dedicată şi lucrătorilor din domeniul aviaţiei civile, atât cea de transport, cu misiuni dificile în timpul actualei pandemii de COVID-19, cât şi cea utilitară şi sportivă, care îşi aduc contribuţia la dezvoltarea economiei ţării noastre şi la progresul sportului aviatic”.

Și premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

„Astăzi, de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, îi felicit pe aviatorii și întregul personal din domeniul aviației civile și militare din România, oameni care ne dovedesc prin tot ceea ce fac că sunt profesioniști de top, dedicați activității lor și adevărate exemple de curaj și responsabilitate. Indiferent că vorbim despre aviația civilă, aviația militară, aviația utilitară, de transport sau aviația sportivă, siguranța zborului, șansa celor aflați în situații dificile de a fi transportați rapid acolo unde pot fi tratați sau sunt în siguranță, transportul de ajutoare sau medicamente în anumite situații de urgență sunt misiuni de înaltă responsabilitate și care presupun standarde foarte înalte de pregătire pentru cei implicați în astfel de misiuni. Toată admirația pentru munca acestor oameni! Le urez succes în misiunile lor viitoare și ‘Cer senin’!”, a scris premierul pe Facebook.

La 17 iunie, în urmă cu 111 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet pe teritoriul ţării noastre cu un aeroplan de concepţie proprie.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co