Stiri

190 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii. Unul și în România

Cresc îngrijorările specialiștilor legate cazurile de hepatită acută de origine necunoscută la copii. Totul în condițiile în care numărul acestora a ajuns la 190!

Andrea Ammon, directoarea ECDC (sursa: agerpres.ro)

”Sunt investigaţii în desfăşurare în toate ţările care au confirmat cazuri, dar deocamdată cauza acestei hepatite este necunoscută”.

O posibilă cauză ar putea fi o legătură cu o infecţie provocată de un adenovirus. Iinvestigaţiile au exclus, însă, prezenţa vreunuia din viruşii hepatici cunoscuţi până în prezent, respectiv viruşii A, B, C, D şi E.

În Marea Britanie, ţara unde au fost semnalate primele cazuri de îmbolnăvire cu această hepatită de origine necunoscută, au fost confirmate până în prezent peste o sută de cazuri. Alte aproximativ 40 au fost descoperite în zece state membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European. La acestea se adaugă cele confirmate în SUA şi Israel. Un caz a fost confirmat şi în România, au anunțat autoritățile sanitare din țara noastră.

”Cu atâţia factori necunoscuţi, este dificil de efectuat o evaluare a riscului, dar impactul este ridicat”, a mai apreciat şefa Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Oficialul a făcut referire la faptul că aproximativ 20 de copii au necesitat transplant hepatic. Pe de altă parte, a confirmat că nu s-a descoperit nicio legătură între aceste cazuri de hepatită şi călătorii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co