Stiri

143 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în România. Bilanț: 576 persoane infectate și 5 decese

Crește din nou numărul infecțiilor cu coronavirus în România. Sunt 143 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

Astfel, bilanțul total ajunge la 576 de persoane infectate cu noul virus și 5 decese.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară, spun medicii.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Peste 72.200 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Nu lipsesc nici sancțiunile grave aplicate românilor care nu respectă măsurile de izolare sau de carantină. Până în prezent, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale.

Echipaje ale poliției și ale jandarmeriei continuă să patruleze pe străzi pentru a transmite românilor mesajul cel mai important în aceste zile: să stea în case.

Totodată, o veste bună este că până la sfârșitul săptămânii, în România, vor ajunge 20.000 de kituri de testare pentru COVID-19 (circa 2 milioane de teste individuale), după ce autoritățile de la București au încheiat un contract cu o companie din Coreea de Sud.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co