Stiri

1 milion de măști medicinale au ajuns în țară din Turcia

Veşti bune privind lupta de prevenire a răspândirii coronavirusului pe teritoriul României! Zeci de mii de combinezoane și 1 milion de măști medicinale au ajuns în țară!

Această primă livrare, de 1 milion de măști și 30.000 de combinezoane, a venit din Turcia. A fost un efort conjugat, pentru că Turcia și-a închis granițele din punct de vedere comercial. Diplomația românească ne-a ajutat în relația cu Guvernul turc pentru deblocarea acestei situații. S-a creat un culoar și cu sprijinul MAI și am reușit să aducem un TIR: Vor urma și altele. Toate vor fi distribuite în cursul zilei de azi către spitalele care au nevoie urgentă. Deocamdate la spitale și în zonele critice.(…) Avem comenzi date la foarte multe produse, aparatură medicală, măști din cele două tipuri, combinezoane, botoși etc. și care urmează să vină. Avem comenzi uriașe, iar intervalul de intrare în piață deste de la 24 de ore, până la 15 zile, din acest moment”.

277 de români au fost confirmaţi până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre acestea, 25 au fost declarate vindecate şi externate – 16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17 noi cazuri de îmbolnăvire, 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani.

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co