Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Teatrul de Vară, bucuria copiilor

Consilieri generali ai Municipalității și câteva zeci de activiști civici au pichetat astăzi sediul Guvernului, pentru urgentarea procedurilor de aprobare a trecerii Parcului Bazilescu și a Teatrului de vară, în administrarea Primăriei sectorului 1. În acest moment, toate avizele sunt în curs de aprobare însă lucrurile se mișcă încet – spun activiștii. Membrii comunității OSP, adică “Oamenii care susțin proiecte” spun că Teatrul de vară, o bijuterie arhitecturală, ar putea deveni un obiectiv important pe harta culturală a Bucureștilor.

Locuitorii din zona Parcului Bazilescu sunt mulțumiți de felul în care s-a transformat parcul în ultimii 20 de ani. Sunt cuprinși însă de tristețe când vine vorba de Teatrul de vară, despre care cred că în mod intenționat a fost lansat în paragină de la Revoluție încoace.

Teatrul de vară a fost construit cu ocazia Festivalului Tineretului din 1953, și abia apoi a fost amenajat parcul, pe o suprafață de 17 hectare, pentru a putea oferi noului edificiu cadrul verde de care avea nevoie. Teatrul, cu 2000 de locuri în gradene și foaiere, devenise principalul punct de atracție al zonei Bucureștii noi, fiind, de altfel, și cel mai mare cinematograf în aer liber din Capitală. După 1989, orice încercare de a salva splendida clădire devenită ruină s-a oprit la porțile Ministerului Culturii, în administrarea căruia s-a aflat până acum.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co