Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ora… de vară

Trecerea la ora de vară naște polemici în rândurile oamenilor de știință, iar de-a lungul istoriei lumea s-a gândit și s-a tot răzgândit în privința datei la care să aibă loc schimbarea orei. Dar, să definim termenii: ora de vară este ora legală adoptată de unele țări sau de teritorii ale lor, pe timpul unei părți a anului, cu începere din ultimul weekend al lunii martie. Este valabilă până la o anumită dată, toamna. De obicei, se fixează cu 60 de minute înaintea orei oficiale, numită, generic, ora de iarnă.

De fapt, oamenii s-au hotărât să impună alte repere timpului, pentru a folosi cât mai mult lumina Soarelui – treaba utilă când vine vorba de muncă, de rezolvat probleme cotidiene și nu în ultimul rând, de ceva economisire a energiei electrice. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Există voci, în lumea medicală, care susțin că schimbarea orei ar avea efecte destul de puternice asupra organismului, și nu dintre cele pe care ni le-am dori. Altfel spus, ora de vară nu e totuna cu ceasul biologic. Așa încât, se pare că există persoane care ar putea suferi anumite dereglări hormonale, ar putea resimți oboseala, apatia, somnolența.

Persoanele care suferă de depresie pot simți mai accentuat astfel de tulburări. Medicii recomandă consumul rațional de sare și lichide din belșug. Un corp bine hidratat se adaptează mult mai ușor schimbărilor. Și dacă privim partea plină a paharului cu apă, vom vedea că reflexia luminii ne desenează mereu un zâmbet pe față. E un fel de miracol, căruia Fizica se tot străduiește să-i dea de cap. Și apoi, când Soarele râde la tine, politicos e să râzi și tu la el. Nu-i așa?! 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co