Mașinile viitorului: 10 dintre cele mai avansate tehnologii auto (video)

Atunci când Henry Ford prezenta lumii celebrul său Model A, aceea era cea mai avansată tehnologie. Nu crezi că felul în care aceasta a evoluat, mai ales în ultimii 20 de ani, l-ar uimi până și pe celebrul creator de automobile?, se întreabă Andrei Cristian, într-un articol de opinie publicat pe Playtech.ro
Avem la îndemână acum tehnologie la care nici nu visam în urmă cu zece ani, iar ceea ce s-ar putea întâmpla până in 2020 poate fi incredibil. Iată mai jos zece dintre tehnologiile auto pe care ne așteptăm să le avem printre noi până în 2020:
1. Vehicule autonome
Până în 2020, suntem siguri că vom avea pe drumuri mașini autonome în anumite circumstanțe, cum sunt drumurile naționale sau autostrăzile, și în situații fără variabile, cum sunt condițiile meteo. Acesta va fi urmatorul pas după controlul vitezei de croazieră și va contribui decisiv la siguranța circulației rutiere.
2. Sisteme complet lipsite de conducător auto
Un concept similar vehiculelor autonome, numai că mașina nu va mai accepta deloc comenzi umane. De exemplu, dacă apeși pedala de accelerație în locul celei de frână, mașina va frâna în locul tău. Ea va avea ultimul cuvânt.
3. Sisteme de monitorizare inteligente
Începem prin a spune că sperăm că se vor baza pe voluntariat. Ceea ce va conta, este că ai putea scădea costurile cu asigurarea dacă permiți firmei de asigurări să-ți urmărească obiceiurile la volan. În cazul în care nu conduci mult, asigurarea ar putea scădea.
4. Sisteme de monitorizare a sănătății
Ar putea fi o tehnologie pe care mulți dintre noi se pot baza, in special cei trecuți de o anumită vârstă sau cei care au reale probleme de sănătate (boli de inimă sau diabet). Volanul va avea o legătură inteligentă cu diferite device-uri mobile și mașina va ști când e nevoie de medic.
5. Vehicule zburătoare
Că îți vine sau sa crezi, prima mașină zburătoare ar trebui să intre în producție anul acesta. PAL-V Liberty poate fi deja precomandată, dar te va costa o mică avere . Poți zbura și ateriza pe orice aeroport din lume, iar vehiculul poate fi condus până la prima benzinărie și alimentat. Iată o tehnologie pe care mulți dintre noi o așteaptă de mult, pe care ne dorim s-o testăm, în cazul în care ne-o vom permite (slabe șanse având în vedere că prețul este de 600.000 de dolari).
Citește articolul complet pe Playtech.ro
You must be logged in to post a comment Login
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.