EXTERN

Un adolescent împuşcat mortal, în timpul protestelor din Venezuela

Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost împuşcat mortal în cursul protestelor violente faţă de Administraţia preşedintelui Nicolas Maduro, fiind una din cele patru victime ale violenţelor din ultima săptămână, au anunţat oficiali din Venezuela, potrivit postului France 24, citat de Mediafax.

Alfonso Marquina, un parlamentar al opoziţiei, a declarat că adolescentul a fost ucis în cursul violenţelor din oraşul Barquisimeto, fiind împuşcat în abdomen. Politcianul a dat vina pe susţinătorii lui Maduro pentru această crimă.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost ucis tot la Barquisimeto, într-un incident separat, potrivit procurorilor.

Doi studenţi şi-au pierdut viaţa în cursul violenţelor din ultima săptămână, unul pe data de 6 aprilie şi al doilea pe 11 aprilie, potrivit autorităţilor.

Zeci de persoane au fost rănite, iar peste o sută au fost reţinute în aceeaşi perioada, în urma violenţelor din mai multe oraşe între opozanţii şi susţinătorii lui Maduro. Forţele de ordine au folosit tunurile cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii.

Mii de persoane au participat sâmbătă la Caracas la un miting antiguvernamental, cerând garantarea respectării drepturilor omului şi organizarea de alegeri. Peste 50 de persoane au fost arestate, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispera manifestanţii. Pe de altă parte, protestatarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine, iar o clădire administrativă a fost devastat. Protestele au continuat sporadic şi în zilele următoare.

Condiţiile economice din Venezuela s-au deteriorat în ultimele luni din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co