Stiri

Temele de vacanţă, interzise prin lege!

Luni începe noul an școlar şi elevii din clasele primare şi gimnaziale se întorc cu temele de vacanţă în ghiozdan. Mulţi dintre ei se plâng că au primit prea multe teme şi nu au avut timp să le facă sau că nu au avut timp de joacă.

Atât statutul elevului, cât şi un ordin de ministru, aprobate anul trecut, dar şi legea educaţiei stipulează că sunt interzise temele de vacanţă la clasele primare şi gimnaziale, pentru că încalcă dreptul la odihnă al copiilor.Dar învăţătorii şi profesorii care încalcă regulile nu sunt sancţionaţi.

Această lege a iscat însă contoverse in randul parintilor care nu au ajuns la o concluzie comună. Pentru unii, temele de vacanţă sunt necesare, alţii le consideră inutile.

Psihologii atrag atenţia că temele exagerat de multe pot genera reacţii de respingere din partea copiilor şi unii vor ajunge să urască şcoala sau anumite discipline.

Acelaşi ordin reglementează şi câte ore ar trebui să lucreze elevii în afara şcolii. “Timpul necesar realizării temelor pentru acasă pentru un elev este de cel mult două ore, însumând toate disciplinele, în aşa fel încât media zilnică a pregătirii a acestuia în clasă şi în afara ei să se încadreze în 5-8 ore zilnic”, se menţionează în ordin.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co