EXTERN

Malala, tânăra împuşcată în cap pentru că mergea la şcoală, numită mesager ONU

Malala Yousafzai, tânăra care a fost împuşcată în cap de un taliban în 2012 pentru că mergea la şcoală, a fost numită ieri mesager pentru pace al ONU de către secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Gutterez, transmite Mediafax.

Adolescenta pakistaneză, care a fost împuşcată în cap de un taliban pentru că susţinea că fetele trebuie să aibă parte de educaţie a vorbit despre posibilitatea de a câştiga Premiul Nobel pentru Pace anul acesta.

”Dacă primesc premiul Nobel pentru pace, cred că va fi o mare onoare, mai mut decât merit, dar şi o foarte mare responsabilitate. (…) M-ar ajuta să încep o campanie pentru educaţia fetelor, dar scopul principal şi cel mai important şi pentru care mă străduiesc este recompensa de a vedea fiecare copil că merge la şcoală”, le-a transmis Malala Yousafzai joi celor prezenţi la centrul cultural din New York.

Yousafzai şi-a început campania în 2009, când a început să descrie, pe blog, cum talibanii împiedică fetele să meargă la şcoală. Ea a spus că faptul că a fost împuşcată a făcut-o să fie mai puternică. Cartea ”Eu sunt Malala” (“I Am Malala”) s-a situat pe locul doi, joi, în topul vânzărilor pe site-ul Amazon.com.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co