Stiri

Încă o țară UE închide ușa tirurilor românești

În timp ce României i se interzice să încurajeze vânzarea produselor alimentare autohtone, în numele libertății piețelor și comerțului din UE, țările străine își închid puțin câte puțin piața transporturilor rutiere în fața transportatorilor români, sub privirile îngăduitoare ale Comisiei Europene și în absența oricăror reacții venite din partea Ministerului Transporturilor și Guvernului.
Italienii au reacționat astfel în numai cinci zile la un așa zis “pachet de mobilitate” prezentat, pe 31 mai 2017, de Comisia Europeană.
politicienii vestici dau lovituri de imagine pentru că redeschid piața transporturilor pentru șoferii lor profesioniști, care sunt mai pretențioși și mult mai scumpi decât cei est-europeni. Prețul social va fi plătit de un mare număr de șoferi din țările estice, care își vor pierde locurile de muncă. Pe termen mediu și lung, creșterea costurilor cu transportul rutier va face ca prețul la raft al produselor să crească substanțial, adică o lovitură pentru toți cetățenii acelor țări. Măsura italienilor vine după ce țări precum Germania, Franța, Belgia au ridicat numeroase cerințe care împiedică practic accesul șoferilor est-europeni pe piețele lor.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co