Stiri

Elicopeterele “made in Romania”, cele mai apreciate

Elicopter H215, testat de doi piloţi americani care lucrează pentru divizia din Statele Unite a Airbus Helicopters, urmează să fie fabricat în România. Aceștia au afirmat că acest model este este unul dintre cele mai bune pe care le-au pilotat în cariera lor. Au putere foarte bună şi fiabilitate chiar în condiţii de zbor dificile. Pentru un pilot, este foarte uşor de operat. Pare un model mult mai mic, deşi este un elicopter mare și oferă mai multa siguranţă.
Recent, Airbus Helicopters a semnat cu compania românească IAR un acord general de cooperare exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M. IAR devine astfel contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere a Ministerului Apărării pentru a-şi înlocui flota îmbătrânită de elicoptere.
Principalul atu pe care francezii de la Airbus Helicopters îl scot în evidenţă este faptul că au construit deja o uzină nouă la Ghimbav pentru a produce elicoptere atât pentru România, cât şi pentru export, ceea ce ar contribui la economia României.
Noua fabrică a Airbus Helicopters de la Ghimbav are o capacitate maximă de 15 elicoptere pe an.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co