ACTUALITATE

Donald Trump, la parada militară de Ziua Franţei

Preşedintele american Donald Trump participă la parada militară de Ziua Franței, pe Champs-Elysees, alături de omologul său, preşedintele francez Emmanuel Macron, transmite Mediafax. Parada va comemora şi centenarul SUA de a intra în Primul Război Mondial. La manifestaţiile de vineri vor defila trupe militare şi cai, iar pe cer vor survola elicoptere şi avioane.

Donald şi Melania Trump au sosit în piaţa Place de la Concorde în jurul orei locale 10.00 (11.00, ora României) şi au fost întâmpinaţi de către soţia preşedintelui Franţei.

Emmanuel Macron a venit câteva minute mai târziu, cu ajutorul unui vehicul militar şi înconjurat de cavalerie, după ce a inspectat oficial trupele franceze prezente în centrul Parisului pentru demonstraţii militare.

La ceremonii participă şi 200 de militari americani. Este prima dată după anul 1989 când un preşedinte american este prezent la ceremoniile organizate de Ziua Naţională a Franţei.

După terminarea paradei militare de Ziua Naţională a Franţei, Emmanuel Macron se va îndrepta spre oraşul mediteranean Nisa, unde va participa la comemorarea atacului terorist din 14 iulie 2016, când 86 de persoane au murit după ce un tunisian a intrat cu un camion în mulţime.

Potrivit unor experţi, Emmanuel Macron speră să-i demonstreze lui Donald Trump dorinţa Franţei de a juca un rol mai larg în afacerile globale de securitate. Franţa este al doilea cel mai mare participant la coaliţia condusă de SUA împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi un actor-cheie în eforturile de combatere a terorismului din nordul Africii.

“Aceasta este o celebrare naţională minunată”, a declarat Trump în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Macron joi.

Sursa foto: AP News

Citiți tot articolul pe Mediafax.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co