Imobiliare Valea Prahovei
ACTUALITATE

Copiii din Argeș: Nici până acum nu se ştie cauza îmbolnăvirilor

Copiii din Argeș s-au îmbolnăvit din cauze… necunoscute. Doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat astăzi că nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic – uremic, transmite Mediafax.

“Au fost doar trei probe pozitive de E. enteropatogen, o variantă de E. Coli care produce frecvent îmbolnăviri la copii, boli diareice comune, necomplicate, specia respectivă neavând o patogenitate deosebită. La niciunul dintre copii nu s-a descoperi E. Coli Enterohemoragică, producătoare de toxină. Aceste probe pozitive au fost trimise la Cantacuzino pentru caracterizare moleculară şi identificare antigenică. În ciuda tehnicilor avansate folosite de colegii care au căutat tot ce e posibil tehnic pentru identificare, toate testele au fost negative, deci nici diagnosticul iniţial pus la Marie Curie nu a fost confirmat”, a detaliat doctorul Rafila, prezent la audierea ministrul Sănătăţii din Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaţilor.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca “de vină să fie vaccinurile”, Rafila a spus că din cei 12 copii, numai doi au fost vaccinaţi (unul cu vaccin hexavalent şi altul cu vaccin de prevenire a rubeolei). “Nu e nicio legătură între administrarea vaccinurilor şi apariţia acestui sindrom hemolitic uremic”, a spus Rafila.

Despre copiii din Argeș, a făcut declarații și medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul “Marie Curie”. Aceasta a spus că din 2002, 60 de copii au fost trataţi până acum la „Marie Curie”, dintre care au murit cinci, fiind vorba de o mortalitate de 2,8%.

“Boala diareică acută este una din afecţiunile infecţioase care se pot diagnostica cu succes din punct de vedere microbiologic, dacă produsul patologic e recoltat de la copil cât mai curând şi, de preferinţă, înainte de administrarea de antibiotice. Problema a fost, că a fost ridicat prea târziu, probele de la Piteşti au fost negative, însă majoritatea copiilor primiseră antibiotic recomandat de spital sau de medicul de familie”, a explicat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co