ECONOMIC

Clever Taxi, aplicație vândută pentru o sumă de peste 10 milioane de euro

Tranzacţie de peste 10 milioane euro! Mihai Rotaru şi Alexandru Dumitru, 32 de ani, care au fondat în anul 2011 Clever Taxi, au devenit milionari în euro după ce au vândut luna trecută compania către mytaxi.net, cel mai mare jucător european de pe piaţa aplicaţiilor de taxi, scrie Mediafax.

Prin Clever Taxi, în şase ani de zile au fost comandate peste 40 de milioane de călătorii cu taxiul în 20 de oraşe din România.

“Este o tranzacţie de 8 cifre în euro. mytaxi a cumpărat toate acţiunile Clever Tech, compania din spatele platformei Clever Taxi”, a declarat Mihai Rotaru, co-fondator şi CEO al companiei.

Acţionarii companiei erau Mihai Rotaru – 29,8%, Alexandru Dumitru – 29,8%, Bestjobs Recrutare (Călin Fusu) – 34,1% şi Andrei Pitiş – 6,1%. Luând în calcul valoarea minimă anunţată a tranzacţiei de 10 mil. euro fiecare dintre cei doi fondatori a obţinut câte 3 mil. euro, compania lui Fusu – puţin peste 3 mil. euro iar Andrei Pitiş aproape 1 mil. euro.

Mytaxi, care odată cu intrarea în acţionariat a Daimler (cu un pachet de 80%) a început să achiziţioneze alte platforme mai mici de pe alte pieţe (cum ar fi taxibeat din Grecia în februarie) cu ţinta de a câştiga greutate pe scena globală, are în portofoliu, odată cu această achiziţie, 11 ţări.

Clever Taxi a reuşit să urce pe primul loc pe piaţa de profil din România cu un portofoliu de 17.000 de şoferi înregistraţi şi peste 600.000 de utilizatori (pasageri). Aplicaţia nu acceptă înregistrări decât de la şoferi autorizaţi de taxi, care trebuie să plătească un abonament lunar ce porneşte de la 10 euro dar poate ajunge, conform lui Rotaru, şi la 30 de euro pe lună pentru a primi comenzi astfel.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co