Stiri

Centura Capitalei, amânată de 3 ori

Modernizarea Centurii Capitalei, cel mai aglomerat drum din România, este întârziată acum de contestaţiile şi solicitările de clarificări care duc la amânarea depunerii ofertelor. Mai mult, prima contestaţie a şi fost respinsă de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Compania de Drumuri a lansat pe 17 mai licitaţia pentru construirea pasajelor de la intersecţia Centurii Bucureşti Sud cu DN4 (Olteniţa) şi DJ401 (Berceni). Contractele pentru cele două pasaje sunt estimate la 216 milioane de lei, respectiv 179 de milioane de lei.

Primul termen pentru depunerea ofertelor a fost 4 iulie. Ulterior, s-a amânat pentru 19 iulie, după care pentru 3 august. Noul termen este acum 17 august, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
Prima contestaţie la această licitaţie a fost depusă pe 6 iulie de către firma de proiectare Consitrans, aceeaşi care a depus prima contestaţie şi la secţiunea 1 din cea mai aşteptată autostradă din România, Sibiu – Piteşti.
Contestaţia Consitrans la documentaţia pentru pasajele de pe Centura de Sud a Capitalei a fost însă respinsă de către CNSC în data de 26 iulie.
Între timp, o nouă contestaţie a fost înregistrată în SEAP pe 14 iulie. Rămâne de văzut cât de întemeiată este şi aceasta şi dacă va mai putea fi respectat termenul de 17 august pentru depunerea ofertelor.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co