Stiri

Cea mai mare epidemie de rujeolă din ultimii 7 ani

România se confruntă cu cea mai mare epidemie de rujeolă din ultimii șapte ani. Sunt 7.500 de bolnavi, iar 31 de oameni au murit. În plină epidemie, România nu avea dozele de vaccin care protejau populaţia împotriva acestei boli. În primele cinci luni ale anului, Ministerul Sănătăţii s-a bazat pe o rezervă de peste 200.000 de doze rămase de anul trecut, fără să aibă încheiat vreun contract de furnizare de vaccin ROR.
Medicii romanai sunt alarmati de cazurile numeroase de deces provocate de acesta epidemie. Medicul Adriana Pistol precizeaza ca: „Avem o rată de fatalitate, cum spunem noi, mare, foarte mare. Mai mare decât scrie literatura”
La o lună de la Şedinţa de Guvern, Ministerul Sănătăţii atribuie prin procedură de urgenţă două contracte de furnizare vaccin ROR, în valoare de peste un milion de euro. De banii aceştia s-au cumpărat aproape 120.000 de doze.
Ministrul Sănătăţii Florian Bodog ştia că România se confruntă cu o criză de vaccin încă de la preluarea primului său mandat, din data de 4 ianuarie 2017. La două săptămâni de la venirea sa, transmitea printr-un comunicat de presă că „a găsit o situație dezastruoasă, cu vaccinuri insuficiente sau chiar neachiziționate.
Şase luni mai târziu situaţia nu diferă cu mult. Criza de vaccin ROR pare a fi rezolvată, rămâne însă problema celorlalte vaccinuri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co