ACTUALITATE

Caniculă, din nou, în toată țara. Cod galben în Capitală și 14 județe

Meteorologii avertizează asupra unui noul val de caniculă ce va cuprinde ţara săptămâna aceasta, fiind înregistrate marţi temperaturi maxime de 37 de grade Celsius în anumite zone, transmite Mediafax. ANM a emis în această dimineață o atenţionare cod galben de caniculă pentru 14 judeţe şi Capitala, valabilă luni şi marţi.

“Luni după amiază temperaturi de peste 35 de grade în partea de sud-vest a ţării, acolo şi indicele temperatură-umezeală va depăşi acel prag critic de 80 de unităţi. Temperaturi în schimb în creştere şi în celelalte zone.

Vârful acestei perioade, la nivelul întregii ţări, va fi ziua de marţi, atunci când în aproape toată ţara, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade, iar în Crişana, Banat, în sud-estul Transilvaniei, în Oltenia, în bună parte din Muntenia aşteptăm temperaturi maxime de 35-37 de grade, iar pentru zona Banatului posibil în jur de 38 de grade”, a declarat, pentu Mediafax, meteorologul Teodora Cumpănaşu.

În a doua parte a săptămânii, vom avea parte de temperaturi în scădere în multe zone din ţară, cu ploi în toată ţara.

“Miercuri va interveni o schimbare semnifiativă în evoluţia vremii în sensul că pătrunderea unui val mai rece va determina în partea de vest, centru şi nord a ţării pe de o parte, scăderea valorilor de temperatură pe de altă parte, apariţia cu o frecvenţă mult mai mare a fenomenelor de instabilitate. Evident vorbim de averse cu caracter torenţial, intensificări ale vântului, chiar vijelii putem aştepta şi căderi de grindină”, a mai declarat Cumpănaşu.

În Capitală, se vor înregistra temperaturi în creştere, în jur de 34 de grade Celsius luni după-amiază, 35-36 grade Celsius marţi, miercuri după-amiază.

“Nopţile rămân cu temperaturi ce vor crea în continuare disconfort, 22 de grade temperatura minimă, cel puţin în partea centrală a Capitalei, iar ploi aşteptăm începând din după-amiaza zilei de miercuri pentru ca mai apoi şi aici temperaturile să scadă simţitor şi să nu mai treacă în unele după-amieze de 26, 27 de grade”, a completat meteorologul.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co