REGIONAL

Când va fi gata Pasajul Ciurel

Pasajul Ciurel, prima fază a celui mai scump proiect de infrastructură rutieră din Capitală, ar putea fi gata la finele anului şi nu la vară, după cum se estima anterior. Noul drum, din continuarea pasajului către Autostrada Bucureşti – Piteşti, nu va mai fi redus însă la două benzi pe sens, ci va avea tot trei benzi, aşa cum era prevăzut iniţial, scrie B365.ro.

Finalizarea Pasajului Ciurel este estimată a se realiza la sfârşitul anului 2017. Acest termen este luat în calcul în condiţiile în care se estimează ca o lună poate dura contractarea lucrărilor de relocare a reţelelor electrice şi trei luni execuţia relocărilor, au spus pentru economica.net reprezentanţii Primăriei Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, în acest moment se analizează, împreună cu reprezentanţii RATB, posibilitatea organizării lucrărilor în zona liniei 41 doar pe perioada nopţii şi în weekend, în aşa fel încât transportul în comun să fie afectat cât mai puţin.

3 benzi, cu sau fără drumuri colectoare

Întrebaţi câte benzi va avea drumul din continuarea pasajului până la Autostrada Bucureşti – Piteşti, reprezentanţii Primăriei Bucureşti au menţionat că “există o soluţie de optimizare a proiectului cuprinzând 3 benzi pe sens până la A1, care va fi adoptată după aprobarea Planului de Urbanism Zonal”.

Proiectul drumului a fost executat de Asocierea JV Max Bogl, iar eventualele modificări de proiect vor fi executate tot de către Asocierea JV Max Bogl. În cadrul Asocierii există şi Proiect Bucureşti, însă proiectarea aparţine Asocierii, potrivit reprezentanţilor PMB.

În acest sens, ei menţionează că SC Viaponte Rom SRL este proiectantul de specialitate care are contract cu Asocierea JV Max Bogl şi realizează serviciile de proiectare faza: “PAC, Proiect Tehnic, Detaliile de execuţie şi Asistenţă Tehnică” pentru toate obiectele de construcţie aferente proiectului de investiţii Penetraţie şi racord Splaiul Independenţei Ciurel – A1.

Sursa: B365.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co