Stiri

BOR nu scapă de impozitare

Ideea unui plan de impozitare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) este mai veche , idee care a dat naștere multor controverse, ori de câte ori se încerca schițarea unui plan de aplicare al ei.
Chiar Eugen Teodorovici, fost ministru de finanţe şi acum consilier al premierului Tudose, a deschis o astfel de discuție în 2015, “la o masă” cu Patriarhul. Atunci, i-a spus acestuia, indirect, că într-un viitor foarte apropiat trebuie să discute despre acest subiect și că va gasi o formulă pe care atât Biserica, cât si şi populaţia să o primească foarte bine.
Acum, Teodorovici revine cu un plan concret. Mai exact, propunerea pe care o are în vedere este identificarea, de comun acord cu Bisericii Ortodoxe Române BOR, a activităţilor economice care pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiţi în domenii pe care statul le decide. Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co