Stiri

2018 va aduce o nouă impozitare

Noul program de guvernare prevede ca, din 2018, să fie introdus impozitul pe venitul global şi, odată cu el, necesitatea depunerii unei declaraţii de patrimoniu pentru persoanele fizice. Alte detalii legate de aceste măsuri lipsesc, dar premierul susţine că vor fi implementate, chiar dacă nu neapărat la termenul prevăzut în program.
Unii analişti o consideră o măsură inutilă, întrucât datele legate de proprietăţile românilor sunt deja în registrele autorităţilor locale. Alţii o văd ca pe o referinţă utilă, însă doar pentru marile averi şi cu condiţia menţinerii cotei unice
Ca şi în cazul altor proiecte din programul de guvernare, premierul face un pas înapoi, cel puţin cu privire la termenul de aplicare a acestei măsuri.
“Când vom putea aplica, cum o vom putea aplica, este complicat. Mă îndoiesc că 2018 va funcționa cu această declarație”, a arătat premierul Mihai Tudose
Ideea unei declaraţii de patrimoniu există deja în Codul de procedură Fiscală, dar aceasta este solicitată doar atunci când ANAF verifică discrepanţe între averea declarată şi cea afişată de o persoană fizică.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co